JanJanuar

FebFebruar

MarMars

AprApril

MaiMai

JunJuni

JulJuli

AugAugust

SepSeptember

OktOktober

NovNovember

DesDesember

2019
Klikk på månedene til venstre – eller scroll nedover siden for å se hva som preget fjoråret.
Narvesen Mosseporten årets kommisjonær foto Roar JødahlFoto: Roar Jødahl

Feiring av årets kommisjonær

Narvesen Mosseporten ble kåret til årets kommisjonær under Norsk Tipping-konferansen.
Hjertelig til stede i Seefel foto Steinar BjørnssonFoto: Steinar Bjørnsson

Hjertelig til stede i Seefeld

Ski-VM er en stor begivenhet for det norske folk og for Norsk Tipping. Vi var hjertelig til stede der det skjedde, og kunne tilby et bredt tilbud av spillobjekter på Oddsen.
Ledig stilling Drømmejobben

Ledig stilling: Drømmejobben

For å få ringt opp alle de nybakte millionærene i supertrekningen på påskeaften, ble det lagt ut en stillingsutlysning der arbeidsoppgaven var å ta den berømte «Telefonen fra Hamar».
Gullblyant til Vekking fra Hamar foto Ola ThorsetFoto: Ola Thorset

Gullblyant til «Vekking fra Hamar»

Den populære vekke-kampanjen fra 2018 ble belønnet med gull i kategoriene «Mobil» og «Radio/audio», og bronse i kategorien «Promo og aktivering» under utdelingen av Gullblyanten.
ikke-lenger-mulig-a-spille-bort-store-premier

Ikke lenger mulig å spille bort store premier

Store premier kan føre til vesentlig høyere forbruk, og gi økt risiko for problemspill. Norsk Tipping fjernet derfor muligheten til å spille bort premier på over 20 000 kroner. Beløpet går i stedet rett inn på kundens bankkonto.
Ny pålogging OTP foto Steinar BjørnssonFoto: Steinar Bjørnsson

Viktig oppgradering av pålogging på spillterminaler

For å unngå misbruk av spillerkort innførte vi en såkalt to-nivå-autentisering på spillterminalene våre. Fra 1. mai måtte alle spillere identifisere seg med engangskode sendt til mobil i tillegg til å bruke spillerkort og pin-kode. Les mer i "Ansvarlig spillvirksomhet"
oddsen

Ny Oddsen-rekord i Champions League-finalen

Storkampen mellom supporterfavorittene Tottenham og Liverpool i selveste CL-finalen bidro til ny rekord på Oddsen. Nærmere 70 000 spillere leverte ett eller flere spill.
Dåp av Norsk Tipping I og Norsk Tipping II ved Aker brygge. Åsne Havnelid og Helene Olafsen var gudmor / gudmødre Dåp av Norsk Tipping I og Norsk Tipping II ved Aker brygge. Åsne Havnelid og Helene Olafsen var gudmor / gudmødre Dåp av Norsk Tipping I og Norsk Tipping II ved Aker brygge. Åsne Havnelid og Helene Olafsen var gudmor / gudmødre *** Local Caption *** F.v. generalsekretær Rikke Lind, adm. dir. og gudmor Åsne Havnelid, gudmor Helene Olafsen og president i Redningsselskapet  F.v. generalsekretær Rikke Lind, adm. dir. og gudmor Åsne Havnelid, gudmor Helene Olafsen og president i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby.Foto: Roar Jødahl

Åsne døpte «Norsk Tipping I» og «Norsk Tipping II»

En stor del av overskuddet fra Norsk Tipping går til beredskap til sjøs. Redningsselskapet ønsket å minne folk flest om dette, og valgte derfor å kalle sine nye redningsskøyter for Norsk Tipping I og II.
Spillregnskap

Positiv effekt av nytt ansvarlighetsverktøy

Et av de viktigste tiltakene for å forebygge spilleproblemer er å gi spillerne oversikt over sitt forbruk. Juli var den første måneden hvor kundene fikk en ukentlig oversikt over sitt nettoforbruk for de siste 7, 30 og 365 dager. Mottakelsen blant kundene var positiv.
Inngangspartiet til  Oslo tinghus. Foto: © Stian Schløsser Møller / SamfotoFoto: © Stian Schløsser Møller / Samfoto

Dom i tingretten I

Staten vant første runde i søksmålet mot betalingsformidlingsforbudet som innebærer at norske banker og finansinstitusjoner er pålagt å stanse overføringer til og fra pengespillselskaper uten tillatelse til å tilby spill til nordmenn. Søksmålet ble fremmet av Entercash og spillorganisasjonen European Gaming & Betting Association. Saken ble anket.
Rekordutbetaling-i-Eurojackpot-foto-Christian-DybendalFoto: Christian Dybendal

Ny premierekord

Fredag 20. september ble det satt ny norsk premierekord da en heldig spiller stakk av med hele 443,9 millioner kroner i Eurojackpot.
Oslo  20180711.
Eksteriør Oslo tingrett i C. J. Hambros plass 4 i Oslo.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixFoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Dom i tingretten II

Selskapet Norsk Lotteri saksøkte staten med anklager om at den ikke forvalter enerettsmodellen i tråd med kravene som EØS-reglene setter for å kunne begrense konkurranse på markedet. Domsavsigelsen i tingretten gikk i favør staten. Saken ble anket.
Sølvfisk til SjetilFoto: Norsk Tipping

Sølvfisk til Sjetil

Kampanjen «Sjetil bestemmer» fikk sølvfisken for oktober. Prisen var selskapets 16. sølvfisk.
Nabolaget pusset opp

Oppussing av Nabolaget

To av selskapets dyktige designere utarbeidet nytt, sprekt design for spillet Nabolaget.
kulturdepartementet

Utredet overføring av hestespill til Norsk Tipping

Som en del av regjeringens arbeid med ny pengespillovgivning iverksatte Kulturdepartementet arbeidet med en vurdering av hvorvidt hestespill skulle overføres fra Norsk Rikstoto til Norsk Tipping. I april 2020 konkluderte regjeringen med å videreføre dagens ordning.
Viktig satsing på kvinnelige koreografer foto Caroline RokaFoto: Caroline Roka

Viktig satsing på kvinnelige koreografer

Kvinnelige dansere regjerer scenen, men oppsetningene er koreografert av menn. Det ønsket vi å bidra til å endre da vi inngikk et samarbeid med Den norske opera og ballett for å styrke satsingen på kvinnelige koreografer. Les mer i "Historier"
Et løft for kvinnelige filmskapere og koreografer
Full pott i resertifisering

Full pott i resertifisering

Norsk Tipping fikk full pott da selskapet ble resertifisert i henhold til European Lotteries Responsible Gaming Standard. «Dette er en fjær i hatten for Norsk Tipping, og et tydelig tegn på at jobben vi gjør når det gjelder ansvarlighet bærer frukter», uttrykte en stolt Åsne Havnelid.